首页>职称英语>应试指导>正文
11年职称英语考试每日一练:综合类C级(4)

www.zige365.com 2011-1-18 16:38:02 点击:发送给好友 和学友门交流一下 收藏到我的会员中心

阅读下面的短文,文中有15处空白,每处空白给出了4个选项,请根据短文的内容从4个选项中选择1个最佳答案。

A Country's Standard of Living

  The "standard of living" of any country means the average person's share of the goods and services the country produces. A country's standard of living, _______(1), depends on its capacity to produce wealth. "Wealth"_____(2) this sense is not money, for we do riot live on money_____(3) on things that money can buy: "goods" such as food and clothing, and "services" such as transport and entertainment. A country's capacity to produce wealth depends upon many factors, most of_____(4) have an effect on one another. Wealth depends_____(5) a great extent upon a country's natural resources. Some regions of the world are well supplied with coal and minerals, and have fertile (肥沃的) soil and a favorable climate; other regions possess none of them. Next to natural resources_____(6) the ability to turn them to use. China is perhaps as well-off_____(7) the USA in natural resources, but suffered for many years from civil and external wars, and_____(8) this and other reasons was_____(9) to develop her resources. Sound and stable political conditions, and_____(10) from foreign invasions, enable a country to develop its natural resources peacefully and steadily, and to produce more wealth than another country equally well favoured by nature but less well ordered. A country's standard of living does not only depend upon the wealth that is produced and consumed_____(11) its own borders, but also upon what is directly produced through international trade._____(12), Britain's wealth in foodstuffs and other agricultural products would be much less if she had to depend only on_____(13) grown at home. Trade makes it possible for her surplus (过剩的) manufactured goods to be traded abroad for the agricultural products that would_____(14) be lacking. A country's wealth is, therefore, much_____(15) by its manufacturing capacity provided (如果) that other countries can be found ready to accept its manufactures.

  1 A.however B.furthermore C.similarly D.therefore

  2 A.by B.on C.in D.with

  3 A.or B.but C.either D.besides

  4 A.these B.that C.what D.which

  5 A.at B.to C.by D.with

  6 A.came B.coming C.comes D.come

  7 A.to B.like C.by D.as

  8 A.because B.for C.of D.by

  9 A.uneasy B.incapable C.impossible D.unable

  10 A.resolution B.freedom C.aggression D.destruction

  11 A.at B.by C.within D.on

  12 A.In short B.For example C.As a result D.On the other hand

  13 A.which B.what C.that D.those

  14 A.otherwise B.certainly C.however D.therefore

  15 A.made B.done C.produced D.influence

查看答案

1. B  2. C  3. B  4. D  5. B
6. C  7. D  8. B  9. D  10. B
11. C  12. B  13. D  14. A  15. D

击查看更多职称英语考试辅导资料

我要投稿 新闻来源: 编辑: 作者:
相关新闻
11年职称英语考试每日一练:理工类A级(4)
11年职称英语考试每日一练:理工类B级(4)
11年职称英语考试每日一练:理工类C级(4)
11年职称英语考试每日一练:卫生类A级(4)
11年职称英语考试每日一练:卫生类B级(4)